Melatonine

Melatonine staat bekend om zijn rol bij het reguleren van slaap-waakritmes, waardoor het een veelgebruikte nutrient is bij het behandelen van slapeloosheid.

Scientific evidence

  1. Studies gepubliceerd in het Journal of Pineal Research en Sleep Medicine Reviews tonen aan dat melatonine kan helpen bij het verlichten van symptomen van jetlag en bij het aanpassen van het slaappatroon bij mensen met slaapproblemen. 
  2. Verschillende onderzoeken, waaronder die in het Journal of Clinical Sleep Medicine en de European Journal of Pharmacology, hebben aangetoond dat melatonine de inslaaptijd kan verkorten en de totale slaaptijd kan verlengen bij mensen met slapeloosheid, waardoor de algehele slaapkwaliteit verbetert. 
  3. Afgezien van zijn rol in slaapregulatie, tonen studies in het Journal of Pineal Research aan dat melatonine ook krachtige antioxidatieve eigenschappen heeft.
Good for

Helpt natuurlijk om in slaap te vallen, verbetert je slaapkwaliteit en reguleert je dag-nacht ritme. In combinatie met valeriaan en gaba, vertonen ze een synergetische werking zonder enige afhankelijkheid of neveneffecten.

Found in

Melatonine is lichaamseigen neurohormoon dat van nature in het menselijk lichaam wordt geproduceerd door een kleine klier in de hersenen.

Benefits

Melatonine vertoont zijn effectiviteit bij het reguleren van slaap-waakritmes en het verbeteren van slaap.

  1. Regulatie van slaap-waakritme: onderzoek heeft aangetoond dat melatonine effectief is bij het aanpassen van het circadiane ritme, met name bij het behandelen van slaapstoornissen zoals jetlag en verstoord slaappatroon.
  2. Insomnia en slaapkwaliteit: het heeft een interessante rol bij de behandeling van slapeloosheid.
  3. Antioxidatieve en neuroprotectieve eigenschappen: als slaapregulatie.

Science in numbers

Discovered in

1725

Known for

Betere slaapkwaliteit