#12 Evi Hanssen: De tweede helft van mijn leven #menopause

#12 Evi Hanssen: De tweede helft van mijn leven #menopause

Als meisjes worden we voorbereid op de puberteit. Maar over de andere belangrijke overgang is niets te horen. Daar wil Evi verandering in brengen. In dit eerlijk gesprek gaat zij dieper in, over hoe de menopauze bij haar begon in een vliegtuig. Hoe kunnen we kijken naar deze periode, als een periode vol potentieel? Je hoort het allemaal in deze aflevering.

amandine de paepe er ligt meer op je lever dan je denkt

Over founder Amandine De Paepe

Bestseller auteur en voedingswetenschapper Amandine de Paepe genoot een uitgebreide universitaire opleiding. Ze studeerde onder meer biomedische wetenschappen, voedingsleer en behaalde een European master in voedingswetenschappen op de universiteiten te Wageningen (NL), Cork (Ierland), Lund (Zweden) en Parijs (FR). Na haar internationale carrière in de farmaceutische sector, stortte ze zich op medisch voedingsadvies dat ze combineerde met analyses zoals specifieke bloedtesten, DNA- of suikertesten en gepersonaliseerde supplementen. Door de jaren heen maakte Amandine van haar passie haar levenswerk. Vandaag is ze de bezieler achter Insentials, hét Belgische vitaminen & supplementenmerk.

Over Evi Hanssen

Evi Hanssen, een bekende Vlaamse televisiepersoonlijkheid en schrijfster, staat bekend om haar openhartigheid en authentieke verhalen. Op 45-jarige leeftijd bevindt ze zich in de peri-menopauze, een overgangsfase van vruchtbaarheid naar onvruchtbaarheid die veel vrouwen doormaken. Evi praat openlijk over deze periode in haar leven, waarin hormonale veranderingen en bijbehorende symptomen een grote rol spelen. Ze benadrukt het belang van bewustwording en het doorbreken van het taboe rond dit onderwerp, aangezien er nog veel onwetendheid heerst. Door haar persoonlijke ervaringen te delen, hoopt Evi anderen te informeren en te ondersteunen tijdens deze soms lange en uitdagende overgangsfase.