#10: Ellemieke Vermolen: zoek begeleiding maar wees kritisch

#10: Ellemieke Vermolen: zoek begeleiding maar wees kritisch

Ellemieke moest omwille van medische redenen vervroegd in de menopauze. Welke klachten ervaarde zij? Welke oplossingen vond ze? Hoe kan je menopauze positief omarmen? In deze podcast deelt ze haar ervaringen met Amandine De Paepe.

amandine de paepe er ligt meer op je lever dan je denkt

Over founder Amandine De Paepe

Bestseller auteur en voedingswetenschapper Amandine de Paepe genoot een uitgebreide universitaire opleiding. Ze studeerde onder meer biomedische wetenschappen, voedingsleer en behaalde een European master in voedingswetenschappen op de universiteiten te Wageningen (NL), Cork (Ierland), Lund (Zweden) en Parijs (FR). Na haar internationale carrière in de farmaceutische sector, stortte ze zich op medisch voedingsadvies dat ze combineerde met analyses zoals specifieke bloedtesten, DNA- of suikertesten en gepersonaliseerde supplementen. Door de jaren heen maakte Amandine van haar passie haar levenswerk. Vandaag is ze de bezieler achter Insentials, hét Belgische vitaminen & supplementenmerk.

Over Ellemieke Vermolen

Ellemieke Vermolen is een Nederlandse schrijfster van kookboeken, voormalig actrice en tv-presentatrice. Onlangs heeft ze openhartig gedeeld over haar ervaringen met de menopauze, een fase die onverwacht en ingrijpend voor haar was. Door een operatie belandde Ellemieke in een vervroegde menopauze, wat mentaal zeer uitdagend bleek. Ondanks deze moeilijkheden ziet ze deze nieuwe levensfase als een kans voor vernieuwing en meer tijd voor zichzelf, een perspectief waarop ze niet was voorbereid. Haar verhaal biedt inzicht en steun aan vele vrouwen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.

Voor Ellemieke Vermolen voelde elke dag alsof ze ongesteld moest worden, een aanhoudend ongemak dat haar dagelijkse leven beïnvloedde. Na twee jaar intensief zoeken en verschillende behandelingen proberen, vond ze eindelijk de juiste oplossing die haar verlichting bracht. In deze podcast deelt Ellemieke haar verhaal over de menopauze.