Groene thee

Onze groene thee is een extract van hoge kwaliteit (98% concentratie). Arm aan cafeïne, rijk aan polyfenolen, met name epigallocatechine-3-gallaat of EGCG.

Wetenschappelijk bewijs

Studies* hebben aangetoond dat het innemen van groene thee-extract het energieverbruik verhoogt wat helpt voor een natuurlijk hoger metabolisme.

*Nagao T, Hase T, Tokimitsu I. A green tea extract high in catechins reduces body fat and cardiovascular risks in humans. Obesity
(Silver Spring). 2007 Jun;15(6):1473-83.

Goed voor

natuurlijke vetverbranding

Gevonden in

Groene thee of Camellia sinensis is afkomstig van de knoppen en jonge blaadjes van de theeplant. Eenmaal geoogst, wordt het een paar uur in de open lucht gelaten voordat het met hitte wordt gedroogd. Groene thee is het resultaat van een lichte oxidatie die een paar uur duurt, in tegenstelling tot zwarte thee die een hele nacht wordt verhit.

Voordelen

Door zijn energetische effect helpt groene thee de eetlust te onderdrukken. Het stimuleert het energieverbruik van het lichaam in rust (verhoogt de basale stofwisseling). Dankzij het EGCG-gehalte helpt het ook om lichaamsvet te verminderen.

Wetenschap in cijfers

Alternatieve naam

Camelia sinensis

Aantal studies

140

Ontdekt in

18e eeuw