Collageen

Onze collageen is een hoogwaardig, gehydrolyseerd collageen van mariene en/of runder oorsprong. Gezien de hoge graad hydrolysatie kunnen we een uitzonderlijke opneembaarheid garanderen van 91%, met visibele resultaten na minder dan 4 weken.

Wetenschappelijk bewijs

Door de gehydrolyseerde vorm wordt onze collageenpeptide gemakkelijker door het lichaam opgenomen dan andere collageenvormen zoals in bouillons. Tot wel 91% van de collageenhydrolysaten wordt geabsorbeerd, waardoor ze zeer effectief opgenomen worden met visibele huidverjonging na minder dan 4 weken inname. Wetenschappelijke studies tonen aan dat kleine hydrolysaten de anti-oxidante eigenschappen verbeteren, de vertering van aminozuren bevorderen en de opname van collageen versnellen.

Collageen wordt vaak best in combinatie met andere antioxidanten (zoals vitamine C) ingenomen om de werking te versterken.

Goed voor

Jeugdigheid en elasticiteit van de huid

Gevonden in

Collageen vind je in bouillon van dierlijke oorsprong, de opname ervan is veel lager gezien het niet geadvanceerd gehydrolyseerd is.

Voordelen

Collageen is een natuurlijk eiwit dat met de jaren snel afneemt. Additionele inname zorgt voor een anti-aging effect van je huid, brengt stevigheid en elasticiteit aan je gewrichten, spieren en ook darmwand.

Wetenschap in cijfers

Alternatieve naam

Komt van het Griekse kolla, wat "lijm" betekent

Aantal studies

11

Ontdekt in

1934