Mijn verhaal is ook jouw verhaal.

Jouw strijd met vitaminetekorten is een ervaring die velen met mij delen. Een grote kinderwens en verschillende miskramen deden me realiseren dat de basis niet goed was en dat ik kampte met tekorten. Niet zwanger worden was mijn symptoom. Wat is het jouwe?

verhaal insentials

De bestaande remedies zijn vaak reactief. Maar preventie is juist belangrijker, zowel lichamelijk als geestelijk. We kijken naar oorzaken van symptomen door middel van lifestyle gezondheid. We maken het makkelijk en definiëren 'lifestyle gezondheid' in een eenvoudige 5x 'e'-benadering: Eat. Exercise. Essentialize. Expertise. Ecology.

Jouw persoonlijk plan met het advies van onze experts.

Ontdek onze vijf "e"-benadering voor een betere jij.

E.at

Wat je symptoom ook is, in je dieet zit altijd een deel van de oorzaak en het begin van de oplossing. Het opnemen van deze 3 eenvoudige voedselhacks in je routine kan je helpen gezondere keuzes te maken en je gewicht gemakkelijker te beheersen.

1. 50% van je bord moet uit groenten bestaan. Zorg voor variatie in kleuren.

2. Combineer fruit met eiwitbronnen zoals skyr om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren.

3. Ga voor de flexitarische weg. Beperk bewerkt en rood vlees. Kies liever voor kip of vette vis.

exercise 5 e's insentials

E.xercise

Sporten vlakt de bloedsuikerspiegel af en heeft dus een positieve invloed op de insulinespiegel en de leverfunctie, maar niet alle sporten vereisen dezelfde voeding. Bij duursporten verbruik je suikers in een traag tempo, dus sporten op een lege maag is interessant. Bij krachttraining heb je gedurende korte tijd veel suikers nodig en heeft je lever, het opslagorgaan van suiker, geen tijd om suikers vrij te geven. Bij dit soort sporten is het wel aan te raden om eerst te eten.

E.ssentialize

Vitaminetekorten kunnen het gevolg zijn van verschillende externe factoren naast voeding. Stress, een zittende levensstijl met te weinig lichaamsbeweging, vervuiling, gebrek aan zonlicht, chemicaliën in cosmetica zijn allemaal redenen voor een vitaminetekort. Het nemen van een dagelijkse Smart Vitamin of een gericht supplement kan nuttig zijn om ervoor te zorgen dat je alle essentiële vitamines binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

E.xpertise

We zijn een multidisciplinair team met alleen geaccrediteerde professionals uit de gezondheidszorg. We houden ons niet bezig met pseudowetenschap. We gebruiken alleen de beste essentiële ingrediënten, natuurlijk en zonder enig compromis aan de kwaliteit.

Clean label met volledige transparantie maakt deel uit van het Insentials DNA. Onze experten staan ook voor je klaar met regelmatig voedings- en bewegingsadvies en geven je de beste tips & tricks voor een betere levensstijl.

E.cology

Ecologie betekent voor iedereen iets anders en bijna iedereen wil vandaag een bijdrage leveren.

Begin klein en koop geen verpakte groenten en fruit, eet minder vlees en gooi nooit eten weg. Je kunt altijd restjes gebruiken om iets op tafel te toveren.

Naast onze liefde voor gezondheid geven we ook om de planeet. Daarom streven we er ook consequent naar om materialen waar mogelijk te hergebruiken. Je krijgt van ons daarom bij aankoop van een maandabonnement een traditioneel mooi en herbruikbaar apothekerspotje.

We gebruiken geen blisters in onze verpakkingen, maar zakjes van gerecycled materiaal.

Start jouw persoonlijk vitamineplan

We stellen een routine samen die optimale resultaten oplevert en sturen je maandelijks je vitamines, die je alleen nog maar dagelijks hoeft in te nemen. We duiken in jouw wetenschappelijke resultaten en kiezen het ultieme vitamineplan voor jou, gebaseerd op je symptomen en tekorten. Het is essentieel om jouw werkelijke behoeften te kennen!

Naar de Face Scan

Onze 5 bestsellers. Backed by science.

We don't sell miracles.
We sell the truth.

Gewicht is niet enkel een getal

Gewicht is niet enkel een getal op een weegschaal. Het is een weerspiegeling van je algehele metabolisme, inclusief de hoeveelheid vet rond je organen en de invloed daarvan op je lever. Een gezond gewicht begint met een gezuiverde lever. Een vervette lever maakt het onmogelijk om over te schakelen op je vetverbrandend metabolisme. Detoxen!

Wist je dat je ook "dik" kunt zijn met maatje 38? Het fenomeen skinny fat: slanke mensen met leververvetting en vet rond de organen. De combinatie van een verkeerd of onvolledig begrip van wat gezonde voeding precies inhoudt en ongunstige eetgewoonten en -patronen (tussendoortjes, light of zero frisdrank, enz.) zorgt ervoor dat er teveel suikerpieken zijn, waardoor de lever en organen vervetten.

Een goede relatie met jouw buik

Een opgeblazen buik kan een teken zijn van spijsverteringsproblemen. De meeste mensen denken dat de maag en darmen de oorzaak zijn, maar meestal komen de problemen van andere organen boven de buik. Kijk in het toilet!

Je ontlasting vertelt je alles wat je moet weten over je spijsvertering en je lever. Controleer je pot dus regelmatig. Zie je een Cubaanse sigaar? Dan ben je op de goede weg.

Als je een opgeblazen gevoel hebt en je ontlasting is nogal olieachtig met een sterke geur, dan kan dat wijzen op een overbelaste lever en een probleem in de spijsvertering.

Als je weinig ontlasting hebt, dan werkt je darmflora niet zoals het hoort. Hier geldt immers: hoe meer hoe beter, en minstens één keer per dag.

Lukt dat laatste niet of ga je veel vaker? Dat duidt ook op problemen met je spijsvertering.

Winderigheid is ook een goede raadgever. Als het geurloos is, wijst het op een slechte vertering van koolhydraten. Als het andersom is, dan is er iets mis met de vertering van eiwitten.

Er bestaan veel mythes over collageen en anti-aging

Natuurlijk werken deze producten, maar ook hier is enige expertise voor nodig. Vanaf je vijfentwintigste neemt je collageenproductie af, dat is 100% een feit.

Het nemen van extra collageen zal dus preventief je huidveroudering vertragen. Maar wat velen niet weten is dat collageen een zeer grote molecule is. Daarom kan collageen alleen worden opgenomen als het als het ware wordt voorgekauwd of in stukjes wordt gesneden. In wetenschappelijke termen heet dit "gehydrolyseerd". Ook hier zijn weer cofactoren nodig voor een optimale opname, in dit geval vitamine C.

Tegenwoordig zijn er allerlei trendy drankjes met een regenboog aan kleuren en smaken (met zoetstoffen) die - daar zijn we weer - de lever belasten. Dus als je je huid als afspiegeling van de lever wilt aanpakken, ga dan voor een pure combinatie van gehydrolyseerd collageen, vitamine C en keratine precursoren.

menopauze klachtenvrij insentials

Menopauze, een landschap van verandering

De menopauze markeert misschien het einde van de voortplantingsjaren van een vrouw, maar het betekent ook een omschakeling in haar vetverbranding en stofwisseling, omdat haar lichaam zich aanpast aan een nieuw hormonaal landschap.

Veel vrouwen merken een toename van buikvet of een herverdeling van vet van de heupen en dijen naar de buik. Het is belangrijk op te merken dat de menopauze zelf het aantal vetcellen in het lichaam niet doet toenemen. Het aantal vetcellen blijft meestal relatief stabiel tijdens de volwassenheid. De grootte en verdeling van vetcellen kan echter wel veranderen, wat leidt tot veranderingen in de vorm en samenstelling van het lichaam.

Het is goed om te weten dat dit het ongemak veroorzaakt door nachtelijk zweten kan verergeren. Overtollig vet werkt als isolatie, houdt warmte vast en maakt het moeilijker voor het lichaam om zijn temperatuur effectief te regelen. Dit kan bijdragen aan meer zweten tijdens de nacht.

smart balance pack hormonale balans

Voed je vruchtbaarheid

Vruchtbaarheid en insulineresistentie lijken misschien niets met elkaar te maken te hebben, maar toch zijn ze met elkaar verweven. Het handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel is cruciaal voor een optimale reproductieve gezondheid.

Je lever speelt een rol bij de hormoonstofwisseling en -opruiming. Als de bloedsuikerspiegel onstabiel wordt, kan dit verschillende effecten hebben op het lichaam, waaronder invloed op de hormoonregulatie.

Het in balans brengen van je bloedsuikerspiegel kan je lichaam voeden en je vruchtbaarheid stimuleren.

Maak kennis met de wetenschappelijk onderbouwde voedingsstoffen van Insentials

Het is essentieel om te weten wat je werkelijke behoeften zijn!

Lipoglutathox

Collatine

Lipochroom

Adaptohormoon C

Carotan Plus

Immuni XQ10

Lactobacillus pancreatym

Gastrolisse

Insentials verkooppunten

Bij Insentials zien we onze verkooppunten als echte partners.

We evolueren voortdurend en scherpen onze kennis voortdurend aan om te delen met onze partners. Want delen is geven en wij geven om jou en je gezondheid.

Bekijk de verkooppunten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!