Ontdek de kracht van GLP-1: een natuurlijke bondgenoot tegen suikercravings

Ontdek de kracht van GLP-1: een natuurlijke bondgenoot tegen suikercravings

In onze zoektocht naar een goede gezondheid, een betere metabolisme en het onder controle houden van suikercravings, komt GLP-1, ofwel glucagon-like peptide-1, als een veelbelovende natuurlijke bondgenoot naar voren.

Dit verzadigingshormoon speelt een essentiële rol speelt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verhogen van verzadiging. Het kan een sleutel zijn tot effectief gewichtsbeheer en afvallen makkelijker maken op lange termijn, zonder jojo effect. Laten we eens nader bekijken wat GLP-1 is en hoe het jou kan helpen in je streven naar een beter metabolisme.

GLP-1: de regulator van je verzadigingsgevoel

Wat is GLP-1?

GLP-1 is een hormoon dat wordt geproduceerd in de darmen en vrijkomt na het eten, als reactie op voedselinname, voornamelijk koolhydraten. Het reguleert niet alleen de bloedsuikerspiegel, maar het staat ook bekend om het geven van een sterk verzadigd gevoel, wat uiteraard helpt bij gewichtsverlies. Het gaat je honger afremmen en vermindert je suikercravings.

Hoe werkt het?

  • Regulatie van eetlust: GLP-1 communiceert met de hersenen en signaleert verzadiging. Dit betekent dat het je hongergevoel vermindert, waardoor je minder behoefte hebt aan het eten van suikerrijke voeding
  • Vertraging van maaglediging: GLP-1 vertraagt de snelheid waarmee voeding van de maag naar de dunne darm beweegt. Dit resulteert in een langer durend gevoel van volheid, waardoor je minder vatbaar bent voor suikercravings.
  • Bloedsuikerregulatie: GLP-1 stimuleert de afgifte van insuline door de alvleesklier, wat de opname van glucose in de cellen bevordert. Het  helpt ook bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel na een maaltijd. Het remt eveneens de afgifte van glucagon, wat helpt om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.
  • Ondersteuning bij gewichtsverlies: door de eetlust te verminderen en de voedselinname te reguleren, kan GLP-1 helpen bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht.

GLH-2 Stabiliser: jouw weg naar balans

Een innovatieve benadering om de kracht van GLP-1 te benutten, is te vinden in de GLH-2 Stabiliser van Insentials. Deze formule, gebaseerd op zorgvuldig wetenschappelijk onderbouwd gepatenteerde en genotificeerde nutriënten, ondersteunt jou op verschillende manieren. 

Minder cravings dooreen stabiele bloedsuikerspiegel

Frequente suikerdrang wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een bloedsuikerspiegel die te vaak piekt. Het aantal keer dat je bloedsuikerspiegel piekt per dag is dus niet onbelangrijk. Onze maaltijden bevatten vaak veel suikers, soms zelfs zonder dat we het beseffen (pasta, brood, vruchten en fruit, toevoegingen zoals honing, etc.). Als gevolg maakt je lichaam enorme hoeveelheden insuline aan om het suiker in je bloed naar je lever- en spiercellen te brengen. Het resultaat is een zeer plotse daling van je bloedsuikerspiegel. Je lichaam begint letterlijk opnieuw te snakken naar nieuwe suikers. Je kent het wel; 1 uur nadat je spaghetti at, heb je alweer honger. Als daarbovenop je lever belast is, dan zijn de schommelingen nog sterker in disbalans. Je hebt dan nog meer suikerdrang of nood aan continue snacken.                                  

Langdurige verzadiging na je maaltijd

De vertering van koolhydraten wordt geblokkeerd tot wel 40%. Hierdoor komen heel wat onverteerde suikerdeeltjes in je darmen terecht. Als reactie hierop, sturen je darmen een signaal naar je hersenen dat voor een stijging van het GLP-1 hormoon zorgt. Dit
hormoon bezorgt je een langdurig gevoel van verzadiging.

In tegenstelling tot medicatie of ampullen is het geen invasieve methode met nefaste effecten op je gezondheid op lange termijn. Het is een mechanisch proces, dat werkt op de inname van je voeding. Een deel van de vertering wordt geblokkeerd. We gaan je hormonen niet rechtstreeks manipuleren, want dit is vaak de oorzaak van een jojo-effect bij het stoppen van de medicatie, verlies van spiermassa en een vertraagd metabolisme of zelfs depressies. Met niet minder dan 10 humane gepubliceerde studies ervaarden participanten in de studies een gevoel van verzadiging tot wel 6 uur na hun maaltijd.

Betere kwaliteit van je darmflora

Gezien de vertering van koolhydraten wordt geblokkeerd komen heel wat onverteerde moleculen in je darmen terecht. Deze onverteerbare deeltjes fungeren als vezel, waardoor je darmflora gevoed wordt en je stoelgang volumineuzer wordt. Uit onze eigen studie ervaarden meer dan 1 op 2 deelnemers een betere stoelgang na inname van de GLH-2.

Doordat de GLH-2  de opname van suikers en koolhydraten voor 40% verhindert, blijft je bloedsuikerspiegel stabiel. Op die manier ervaar je instant minder cravings.        

GLH-2: een revolutionaire benadering

De GLH-2 van Insentials is ontworpen om de effectiviteit van GLP-1 te benutten. Met sterk wetenschappelijk onderbouwde nutriënten op basis van meer dan 10 humane studies*, biedt GLH-2 een natuurlijke formule voor het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel met sterke hongerstillende eigenschappen.

Door tot wel 40% van de opname van koolhydraten en suikers tijdens het eten te verminderen, vermijdt GLH-2 extreme schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Dit zorgt voor minder variabiliteit in je bloedsuikerspiegel doorheen de dag. Je lichaam gaat over naar een natuurlijke vetverbranding en zo verhoog je je metabolisme dus op een natuurlijke manier. Je bent langer verzadigd, verliest enkel vetweefsel, geen spiermassa.                              

Bovendien zorgen de complexe onverteerbare koolhydraten voor een betere balans tussen de goede en de slechte bacteriën. Een optimale darmflora zorgt voor een sterkere weerstand en betere algehele mentale en fysieke gezondheid. Een totaalplaatje! 

Daarnaast reguleert het je eetlust door de productie van GLP-1 te stimuleren, wat resulteert in een verhoogd verzadigingsgevoel en minder constante gedachten over eten. Ervaar tot 6 uur na de maaltijd een verzadigend gevoel.

Insentials in-house met 60 deelnemers bevestigd

Onze recente in-house studie met 60 deelnemers heeft opmerkelijke resultaten opgeleverd. Gedurende 14 dagen droegen de deelnemers een suikertest, terwijl ze werden begeleid door onze voedingsdeskundige, Celine. In de eerste 4 dagen werd gevraagd om niets aan hun eetpatroon te veranderen. Vervolgens kregen de deelnemers de opdracht om het supplement GLH-2  in te nemen tijdens hun hoofdmaaltijd. Na 8 dagen vond een consultatie plaats met Celine, waarbij de resultaten werden besproken en aanvullend advies werd gegeven om hun eetgewoontes te verbeteren. Na nog eens 6 dagen werd een tweede consultatie gehouden om de voortgang te evalueren.

De bevindingen waren buitengewoon. Maar liefst 86% van de deelnemers meldde dat ze minder behoefte hadden aan tussendoortjes na het innemen van GLH-2 . Voor 31% van hen was het suikerverlangen volledig verdwenen, terwijl 67% alleen nog maar in bepaalde situaties suikercravings ervoer, zoals bij vermoeidheid. Bovendien rapporteerde 54% een verbetering van hun stoelgang en maar liefst 77% zag een positieve verandering in hun lichaamssamenstelling.

Deze bevindingen suggereren niet alleen de effectiviteit van GLH-2  in het verminderen van suikerdrang en het verbeteren van het metabolisme, maar ook de positieve impact ervan op de lichaamssamenstelling. Dit onderzoek biedt veelbelovende inzichten voor degenen die streven naar een gezonder eetpatroon en een betere controle over hun suikerinname.

Wat is de rol van GLP1 bij de Insentials GLH-2

Cravings naar specifieke voedingsmiddelen is volkomen normaal. Meer dan 90% van de mensen heeft er zelfs last van. Deze verlangens kunnen moeilijk te negeren zijn, waardoor je soms overmatig gaat eten, wat gewichtsverlies vaak moeilijker maakt. Helaas kunnen deze overtollige calorieën en bewerkte voedingsmiddelen ook schadelijk zijn voor je gezondheid en je lever.

Minder 'food noise': GLP1 kan de food noise verminderen door verzadiging naar je hersenen te signaleren. De constante gedachten over eten worden gestabiliseerd, waardoor je meer controle hebt.

Fase 1: 40% minder suikeropname

GLH-2  inactiveert tot 40% van de alfaglucosidase-enzymen. Deze enzymen staan in voor de vertering en opname van koolhydraten in het bloed.

Resultaat? Deze geblokkeerde opname van koolhydraten leidt tot een stabiele bloedsuikerspiegel en minder opslag van suikers in je lever- en spiercellen. Een stabiele bloedsuikerspiegel heeft ook een direct effect op de aanmaak van insuline. Door de aanmaak van insuline te verspreiden en te minderen, vermijd je cravings en energiedips. 

Fase 2: 65% meer verzadigingshormoon GLP1

Onverteerde suikerdeeltjes in de darmen geven een signaal aan ons lichaam om tot 65% meer GLP1-hormoon aan te maken. Dit hormoon komt vrij in de darmen en werkt samen met receptoren in de hersenen om verzadiging op te wekken.                          

Resultaat? Een sterk gevoel van verzadiging tot 6 uur na je maaltijd.                           

Fase 3: gezonder darmmicrobioom

Onverteerde suikerdeeltjes worden ook ingezet als vezels in het lichaam. Ze dienen als prebiotica voor onze darmen.

Resultaat? Op langere termijn zal de inname van GLH-2  de ontwikkeling van een gezonder darmmicrobioom ondersteunen. Een gezonde darmflora leidt onder andere tot een verbeterde opname van voedingsstoffen, gezonde stoelgang, verhoogde immuniteit, enzovoort. 

Conclusie: GLP-1 als sleutel tot gezondheid

In een wereld waarin de gezondheid en lichaamssamenstelling van mensen enorm achteruit gaat, biedt GLP-1 een beloftevolle benadering voor gezondheidsverbetering. Maar ook voor gezonde mensen! Met innovatieve producten zoals GLH-2  kunnen we de natuurlijke kracht van GLP-1 benutten om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, de eetlust te reguleren en een gezond gewicht te ondersteunen. Lange termijn inname is mogelijk.