menopauze krachtige kruiden ondersteunen overgang insentials

Menopauze: Hoe krachtige kruiden je kunnen ondersteunen bij de overgang

De overgang of menopauze, het is iets waar elke vrouw op een bepaald moment in haar leven door moet. Dat het een natuurlijk proces is, betekent echter niet dat het makkelijk is. Ongeveer 80% van de vrouwen in deze levensfase krijgt te maken met vervelende klachten. Opvliegers, een onregelmatige of uitgestelde menstruatie, moodswings, vergeetachtigheid… Herkenbaar? Deze klachten van de menopauze zijn misschien onvermijdelijk, maar we kunnen dit proces en zijn gevolgen wél gaan ondersteunen, zodat er maximaal comfort kan bestaan voor elke vrouw. In deze blog zullen we het hebben over de twee koninginnen onder de kruiden: maca en Ashwaganda!

Maca

‘Peruaanse ginseng’ of ‘ginseng uit de Andes’ genoemd omdat maca naast de hoge voedingswaarde krachtige adaptogene eigenschappen bezit. Adaptogenen zijn bijzondere kruiden die het lichaam ondersteunen bij het omgaan met verschillende stressoren, op fysiologisch, biochemisch en psychisch vlak, die bijgevolg bijdragen aan een betere balans en conditie. In mensentaal: de plant zorgt onder andere voor verhoogde energie, werkt dus voor algemene harmonie in je lichaam.  

Ashwagandha

Ashwa-wadde? Dit adaptogene kruid is al even bijzonder als zijn naam. De wortel van deze plant wordt ook wel de ‘indiase ginseng’ genoemd. Ashwagandha is een belangrijke medicinale plant binnen de ayurvedische geneeskunde en wordt al eeuwenlang gebruikt in kruidenformules tegen overgangsklachten. Het werkt vooral goed tegen stressgerelateerde klachten. Denk hierbij aan depressie, angst, moodswings, een laag libido enzovoort. Kortom, de plant is goed voor de algemene geestelijke en lichamelijke gezondheid, en dus automatisch ook voor vrouwen in de menopauze. 

45+ women’s pack

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de werking van deze kruiden en hun effect op jouw lichaam? Goed nieuws, wij hebben alles wat je nodig hebt! Maca en Ashwaganda kun je vinden in de Balance Me.

Voor wie de volledige ervaring wil, bieden we het 45+ Women’s Pack aan. Een uniek pakket dat we samenstelden voor vrouwen die in de overgang zitten en die maximaal comfort willen ervaren. Dit pakket bestaat uit de Balance Me (met Maca en Ashwaganda), de Inner Beauty voor een stralende huid en de Detox Boost die jouw lever hélemaal zuivert, met alle positieve gevolgen van dien! Verkrijgbaar in de webshop.

Ontdek ook ons (Peri)Menopauze Pack met de Detox Boost, de Balance Me en de Fat Burner. Dit pack bevat naast een Lipogluthatox™ lever detox, nutriënten voor het herstel van jouw hormonale balans en ondersteunt de natuurlijke vetverbranding.