lets go minerale hoe mijd je alcohol in februari insentials

Let's go Minérale! Hoe mijd je alcohol in februari

Tournée Minérale met Insentials

Februari is de tijd van het jaar waar duizenden mensen de cocktail aan de kant schuiven en één maand alcohol-free gaan. Als voedingswetenschappers bij Insentials weten we dat de gezondheidsvoordelen eindeloos zijn als je even die champagne schrapt. So why not join the ultimate detox and Get Mineral?

We offer a deal: wij helpen jou met de juiste tips & tricks om deze maand door te komen zonder naar een glas te hoeven grijpen en jij start met de juiste Healthy Habits. Go, Superwoman!

Smart Expertise om dat ene glas opzij te schuiven: Smart science - 1


Een maand lang geen alcohol drinken betekent een onmiddellijke detox voor je lever en andere vitale organen. Door deze periodes van onthouding toe te voegen aan je jaarlijkse (of zelfs maandelijkse) routines, kun je voorkomen dat je lever in een ongezonde fase terechtkomt. Het zou zo maar eens kunnen dat je je momenteel al in zo'n fase bevindt!

Om je lichaam te helpen een natuurlijke detox te bereiken, moet je echter ook dagelijks bewegen. Je in het zweet werken is een belangrijke manier om je systeem te reinigen. Ben je geen fan van intensieve workouts? Probeer dan grote dagelijkse wandelingen of ga naar de sauna met je vriendinnen! 

Smart science - 2


Je kent het ondertussen wel al. Tijd om je enorme roze fles uit de kast te halen en af te stoffen want van hieraf aan moet je - minstens - 3l water eruit naar binenn werken per dag. Euhm, nee! Hoewel het drinken van een gezonde hoeveelheid water, en vloeistoffen die water bevatten, per dag belangrijk is voor je gezondheid, wordt met deze tip het stoppen met alcohol maar al te vaak overgesimplificeerd. Wanneer je een alcohol craving hebt, zal het drinken van dat ene glas water niet veel helpen, als we eerlijk zijn. Nope, niet echt baanbrekend nieuws hier.

Dus, wat kun je wél doen? Het creëren van gezonde gewoonten en ervoor zorgen dat je geen vitamine tekorten hebt. Om te beginnen kan je naar je dokter gaan en een bloedtest laten doen als je echt onzeker bent over je niveaus of je kan een gepersonaliseerde test voor jouw behoeften laten doen bij Insentials - het punt is dat je ervoor zorgt dat je de juiste voedingsstoffen, probiotica en stoffen in je lichaam krijgt. Anders zul je je niet energiek, evenwichtig en voldaan voelen, zo simpel is het. En geen enkele hoeveelheid H20 kan alles oplossen.

Amandine's slimme tip:  Heb je een drankje nodig om alcohol te vervangen en doet water gewoon niet genoeg voor je? Probeer waterkefir! Het is een probiotisch drankje dat je zelf maakt door witte kefirkorrels aan stoffen toe te voegen. Maar waarom is het goed voor je? Het helpt je spijsverteringsstelsel te herstellen en langdurige belasting van je organen te voorkomen. Als je weet dat de gezondheid van je spijsverteringsstelsel, en darmen in het bijzonder, voor 80% kan bepalen hoe je je in het algemeen voelt, is dat geen kleinigheid. In de wereld van vandaag kunnen antibiotica, pesticiden, suiker, medicijnen en geboorte-anticonceptie allemaal langzaam scheuren aan de membranen van je darmen. Geef het dus geen kans door aan probiotica te denken!

Smart science - 3 


De wetenschap achter het stoppen met alcohol is vrij duidelijk, de effecten voor je lichaam zijn bekend bij zowel voedingswetenschappers als artsen. Maar het heeft geen zin dat wij het je alleen maar vertellen. Laten we het even voor je op een rijtje zetten zodat je het zelf ook begrijpt, zullen we? 

Je hersenen hebben twee natuurlijk gecreëerde opioïde peptiden die worden gebruikt om je lichaam in een staat van evenwicht of homeostase te houden: Endorfine en Dynorfine. Endorfine komt vrij telkens als we iets plezierigs ervaren, bijvoorbeeld lachen om een mop, iemand omhelzen van wie je houdt of een slok nemen van je favoriete alcoholische drank. Dit creëert een normale hoeveelheid endorfine in ons lichaam die omhoog piekt vanuit onze gebruikelijke evenwichtige staat van homeostase, maar we zijn in staat om op natuurlijke wijze relatief snel terug te keren naar de basislijn zonder grote inspanning of problemen. Dynorfines doen een beetje het tegenovergestelde, in die zin dat ze bijvoorbeeld je plezier- en pijnimpulsen reguleren, en ervoor zorgen dat je niet te opgewonden raakt. Ze brengen je terug naar de veilige zone, als we spreken.

Wanneer je die Cosmopolitan drinkt, breng je een vreemde chemische stof in je lichaam waarmee bij de creatie ervan geen rekening is gehouden. En wat gebeurt er dan? Endorfine gaat enorm omhoog en een immense hoeveelheid dynorfine komt vrij om je in balans te houden en je terug te brengen naar de veilige zone. Om de hele nacht dezelfde buzz te hebben als na je eerste drankje, moet je blijven drinken en ja, je lichaam moet die dynorfinen blijven aanmaken. 

We horen je denken, maar waarom is dat per se een probleem? Omdat ons lichaam slimmer is dan we denken en zich na verloop van tijd niet alleen het plezierige gevoel van de eerste slok herinnert, maar ook alles wat die ervaring omringt. Daarom krijg je een klein kriebeltje als je langs je favoriete cocktailbar loopt of als je een vriend een glas ziet bestellen van wat jij nu ook wilt drinken. Je lichaam heeft het nodig en als het weer vrijdagmiddag 17.00 uur is, herinnert het zich die alcohol en wil het die zo graag. Zo graag dat het dynorfine vrijgeeft. Je lichaam denkt dat het je een plezier doet, maar voor je het weet heb je trek in alcohol en heb je gifstoffen in je lichaam die je zelfs angstig of depressief kunnen maken. 

Hoe kun je dit effect tegengaan? Drink alcohol met mate, uiteraard, en creëer pauzes in je routines die je lichaam en je systemen een reset geven. Het geeft je op lange termijn meer plezier om op korte termijn niet te drinken - zelfs al is het maar voor een maand.

Need a boost?

Ben je een voorvechter van jouw Healthy Habits, ken je de Smart Expertise als de binnenkant van jouw broekzak maar heb je toch nog het gevoel dat je een extra duwtje in de rug mist om van jouw Detox een Smart Success te maken?

We got you, girl! Onze efficiënte Detox Boost supplements zit boordevol antioxidanten met ingrediënten zoals mariadistel, choline, artisjok en glutathion voor de activering van je levercellen, nodig voor een optimale zuivering van je lichaam. You won't be disappointed choosing a healthy future!