gewichtsverlies welke supplementen neem ik best

Gewichtsverlies: welke supplementen neem ik best?

Afvallen is niet altijd gemakkelijk. Kan een dieet voldoende zijn? Zijn afslanksupplementen doeltreffend? Hoe kies je ze en voor welke doeleinden? We geven je gedetailleerde antwoorden, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Het dieet als basis

Laten we er geen doekjes om winden: om af te vallen moet je vooral jouw eetgewoonten veranderen (slechte gewoonten corrigeren) en jouw lichaamsbeweging (energie verbranden) opnieuw evalueren om jouw energie-input en -output in balans te brengen. Dat is de basis. Maar misschien is dat niet genoeg. Waarom? Omdat het niet zo eenvoudig is om een lichaam wakker te schudden zonder daarbij de nodige ondersteuning te geven bij de geleverde inspanningen. En inspanningen betekenen vaak ongemak! Wie heeft er nooit gevoelens van vermoeidheid, honger, frustratie, hunkering, demotivatie en teleurstelling ervaren tijdens het diëten? En niet zonder reden: de kilo's worden niet noodzakelijkerwijs op de juiste plaatsen weggewerkt, de hunkeringen zijn sterker dan de motivatie, het gewichtsverlies gaat langzaam, de vermoeidheid is moeilijk te verdragen ... kortom, zonder hulp is het vaak moeilijk vol te houden!

Supplementen: gerichte hulp

Om jezelf de kans te geven een dieet tot het einde toe te volgen en actief te blijven, moet u jouw lichaam ondersteunen en bepaalde valkuilen vermijden. Dat kan dankzij de gerichte effecten van bepaalde supplementen.

De 6 interessante effecten van specifieke supplementen:

  • Ontgiftende werking: helpt het lichaam afvalstoffen af te voeren en bevordert de regeneratie van cellen in belangrijke organen (bijv. chlorella, artisjok, brandnetel, zwarte radijs, enz.).
  • Hongerstillende werking: helpt de eetlust te reguleren en het hongergevoel te beheersen (bijv. groene thee, konjac, appelpectine, enz.).
  • Diuretische werking: helpt om water uit de weefsels te verdrijven en om waterretentie in bepaalde delen van het lichaam te bestrijden (bijv. groene thee, moerasspirea, berk, enz.).
  • Vetverbrandend effect: helpt om gewichtsverlies te stimuleren door het energieverbruik te verhogen, zelfs in rust. Men spreekt ook van de verhoging van het basaalmetabolisme (bijv. groene thee, garcinia, cafeïne, enz.).
  • Anti-hunkeringseffect: helpt het lichaam om het plotse verlangen naar suiker en/of vet onder controle te houden (bijv. chroom, kaneel, essentiële vetzuren, enz.).
  • Anti-vermoeidheidseffect: helpt het gevoel van vermoeidheid als het gevolg van een verminderde energie-inname en de smeltende kilo's te compenseren (bijv. vitamines en mineralen, magnesium, l-carnitine, chlorella, enz.)

Om effectief af te vallen zonder jouw gezondheid te schaden, moet u gezonde en uitgebalanceerde voedingsgewoonten aannemen. U moet vet verbranden zonder spiermassa op te offeren en dagelijks voldoende bewegen, zodat de ongewenste kilo's wegsmelten zonder dat jouw energiepeil onder het nulpunt zakt. U staat dus voor een hele uitdaging. Gerichte voedingssupplementen kunnen u een duwtje in de rug geven!