de wetenschap achter insentials

De wetenschap achter Insentials

Bij Insentials staat wetenschap centraal. We begrijpen dat er in de wereld van supplementen veel informatie beschikbaar is en dat niet alles even betrouwbaar is. 

In deze blog willen we onze wetenschappelijke benadering en toewijding aan kwaliteit benadrukken. Bij Insentials geloven we sterk in de kracht van wetenschap om gezondheid en welzijn te bevorderen. Onze supplementen zijn niet alleen gebaseerd op grondig wetenschappelijk onderzoek, maar worden ook geproduceerd volgens de hoogste normen voor biologische beschikbaarheid en maximale absorptie. 

Ons team van experten, onder leiding van Insentials oprichter en Voedingswetenschapper Amandine de Paepe, zet zich dagelijks in om innovatieve en effectieve formules te ontwikkelen die jouw gezondheid ondersteunen. Dankzij geavanceerde technologieën, zoals onze unieke Face Scan, kunnen we jouw specifieke vitaminebehoeften nauwkeurig bepalen en op maat gemaakte aanbevelingen doen. 

Ontdek mee hoe we bij Insentials wetenschap vertalen naar de meest innovatieve aanpak in de supplementenwereld en waarom dit belangrijk is voor jouw gezondheid. 

Het belang van supplementen

Gezonde voeding is altijd de basis, maar vandaag de dag niet langer voldoende. Onze bodems zijn minder rijk aan voedingsstoffen dan vroeger. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de nutriënten in de bodem zijn afgenomen, wat resulteert in minder voedzame gewassen. Redenen hiervoor zijn onder andere: 

  • Moderne landbouwpraktijken zoals het gebruik van chemische meststoffen en pesticiden, die de bodemuitputting versnellen en het bodemecosysteem verstoren. 
  • Intensieve landbouwmethoden en monocultuur, die de bodemkwaliteit verminderen. 

Mede daarom zijn supplementen een noodzakelijke aanvulling op een gezond dieet om ervoor te zorgen dat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Wetenschappelijke basis van onze supplementen

Onze supplementen worden ontwikkeld met een sterke nadruk op wetenschappelijk bewijs. We gebruiken ingrediënten waarvan de werkzaamheid is aangetoond in meerdere studies.

Zo hebben onderzoeken naar Reducose®, een extract van het moerbeiblad dat gebruikt wordt in onze GLH-2, consistent aangetoond dat het effectief is in het verlagen van bloedsuiker- en insulinespiegels na de maaltijd. Deze wetenschappelijke inzichten worden toegepast in onze eigen formules om vergelijkbare voordelen te bieden. 

Verlaging van bloedsuiker- en insulinespiegels 

Zo hebben de studies aangetoond dat Reducose® significant bijdraagt aan het verminderen van de totale bloedsuikerspiegel met 30-33% en de piekbloedsuikerspiegel met 26-32% na de maaltijd. Ook de totale insulinerespons werd verminderd met 31-38%. 

In een dubbelblind, placebogecontroleerde crossover-studie bij gezonde volwassenen werden deze bevindingen bevestigd bij verschillende doseringen van Reducose® (200 mg, 225 mg, 250 mg). 

Werking op lange termijn 

Andere studies, waaronder die van Lown et al. (2017) en Thondre et al. (2021), hebben de effectiviteit van Reducose® na consumptie van maltodextrine en sucrose gedemonstreerd. Deze onderzoeken toonden aan dat Reducose® de glycemische index (GI) van veelvoorkomende koolhydraten verlaagt, wat bijdraagt aan een betere beheersing van de bloedsuikerspiegel. 

Veiligheid en tolerantie 

De veiligheid van Reducose® is bevestigd in verschillende toxicologische studies. De extracten bleken goed verdragen te worden zonder significante bijwerkingen, wat belangrijk is voor langdurig gebruik. 

Raadpleeg de referenties

"Onze eigen in-house onderzoeken zijn gebaseerd op bestaande wetenschappelijke publicaties en stellen ons in staat om direct bewijs te verzamelen over hoe onze supplementen presteren onder real-world omstandigheden."

Eigen in-house studies

Naast het gebruik van bestaande literatuur, voeren we ook onze eigen in-house studies uit. Een voorbeeld hiervan is onze studie naar de werking van onze GLH-2. We hebben dus als het ware de studies naar Reducose nagebootst. 

In dit onderzoek droegen onze >300 deelnemers een glucosemonitor. We zagen lagere glucosepieken, gekoppeld aan specifieke voedingsinname, na inname van de GLH-2 net voor de maaltijd. Dat leidde tot een stabielere bloedsuikerspiegel en deelnemers meldden zich aanzienlijk beter te voelen.  

  • Meer dan 90% at minder tussendoortjes 
  • Meer dan 24% had totaal geen suikerdrang meer en meer dan 73% had enkel nog suikerdrang in bepaalde situaties (bv. net na de maaltijd, bij vermoeidheid, ...), slechts 2,4% had nog steeds suikerdrang 
  • Meer dan 55% zag een verbetering van zijn stoelgang 
  • Meer dan 76% had een betere lichaamssamenstelling 
  • 62% sliep beter 

Deze onderzoeken zijn gebaseerd op bestaande wetenschappelijke publicaties en stellen ons in staat om direct bewijs te verzamelen over hoe onze supplementen presteren onder real-world omstandigheden. 

Het verschil in ingrediënten en productieprocessen

In tegenstelling tot veel andere supplementenmerken, produceren wij lokaal om de hoogste kwaliteitsnormen te waarborgen. Ook is het zo dat er een groot verschil kan zitten in de kwaliteit van ingrediënten.

De collageen die wij gebruiken in onze Smart Collagen Shots bijvoorbeeld, is een hoogkwalitatieve, sterk gehydrolyseerde vorm, wat zorgt voor een betere opname en effectiviteit. Veel merken gebruiken goedkopere vormen van collageen die minder effectief zijn. 

Onze Instant Energiser bevat uitstekend opneembare magnesiumionen, in tegenstelling tot magnesiumoxide dat door veel merken wordt gebruikt vanwege de lagere kosten.

Magnesiumoxide wordt echter amper opgenomen door het lichaam. 

Met deze benadering streven we ernaar om jou de beste producten te bieden die zowel wetenschappelijk onderbouwd als effectief zijn. 

Revolutionaire technologie: Face Scan

Bij Insentials willen we niet alleen innoveren met onze supplementen, maar ook verder denken om je gezondheid te ondersteunen. Daarom introduceren we met trots onze geavanceerde Face Scan, ontwikkeld in samenwerking met IntelliProve en de Universiteit van Delft. Deze technologie wordt sinds kort ook gebruikt door het Wit-Gele Kruis. 

De unieke Face Scan technologie gebruikt fotoplethysmografie (PPG) om nauwkeurige gezondheidsmetingen te verrichten door veranderingen in de bloedstroom in je gezicht te detecteren. Dankzij geavanceerde AI en machine learning algoritmes krijgen we inzicht in je cardiovasculaire gezondheid, inclusief hartslag en hartslagvariabiliteit.  

Na de analyse van de Face Scan ontvang je in minder dan 20 seconden een gepersonaliseerd vitamineplan. Afhankelijk van individuele verschillen kunnen er aanvullende korte vragen worden gesteld om de aanbevelingen verder te verfijnen.

Natuurlijk is een persoonlijk consult altijd mogelijk, met aanvullende bloedanalyses, DNA-tests of bloedsuikermetingen. 

Lees meer over de Face Scan

Samenwerking met artsen

Insentials werkt nauw samen met vooraanstaande artsen zoals Professor Dr. Carlos Van Mieghem, cardioloog aan AZ Groeninge Kortrijk en professor aan de KU Leuven. Dr. Marijke Aerts, een gerenommeerd gynaecoloog gespecialiseerd in voortplantingsgeneeskunde, was spreker op ons 360° Menopause Congress en deelde haar kennis in een podcast met Dr. Dirk Smet, oprichter van Shinncare en gynaecoloog bij MOM Gynaecologie. 

Deze samenwerkingen benadrukken dat supplementen en klassieke geneeskunde elkaar niet uitsluiten, maar juist versterken. Door onze krachten te bundelen met medische professionals, streven we naar een geïntegreerde benadering van gezondheid die zowel preventieve als curatieve zorg omvat. 

Blijf ons volgen voor meer wetenschappelijke inzichten en ontdek hoe Insentials jouw gezondheid kan verbeteren.