#11 Chris Van Gaver: Wordt een betere versie van jezelf in de menopause

#11 Chris Van Gaver: Wordt een betere versie van jezelf in de menopause

Is vaginale droogte nog steeds taboe? Wat is de menopauze en wanneer begint die? Hoe kijken we positief naar deze periode? Op deze vragen gaat menopauzeconsulente, Chris Van Gaver, dieper in samen met Amandine De Paepe.

amandine de paepe er ligt meer op je lever dan je denkt

Over founder Amandine De Paepe

Bestseller auteur en voedingswetenschapper Amandine de Paepe genoot een uitgebreide universitaire opleiding. Ze studeerde onder meer biomedische wetenschappen, voedingsleer en behaalde een European master in voedingswetenschappen op de universiteiten te Wageningen (NL), Cork (Ierland), Lund (Zweden) en Parijs (FR). Na haar internationale carrière in de farmaceutische sector, stortte ze zich op medisch voedingsadvies dat ze combineerde met analyses zoals specifieke bloedtesten, DNA- of suikertesten en gepersonaliseerde supplementen. Door de jaren heen maakte Amandine van haar passie haar levenswerk. Vandaag is ze de bezieler achter Insentials, hét Belgische vitaminen & supplementenmerk.

Over Chris Van Gaver

Menopause consulente

Als een 58-jarige vrouw, moeder van 3 volwassen zonen en trotse nonna, begrijp ik het belang van een actieve en gezonde levensstijl na de menopauze. Mijn fascinatie voor de verschillende levensfasen van vrouwen heeft mijn carrière als vroedvrouw bepaald. Daarom leek het behalen van een postgraduaat menopauzeconsulent, gezien mijn professionele ervaring en leeftijd, een logische volgende stap. Als menopauzeconsulent streef ik ernaar om het taboe te doorbreken en de symptomen en gezondheidsrisico's van deze fase te minimaliseren. Misvattingen, gebrek aan kennis en onduidelijke informatie leiden vaak tot frustratie en onbegrip, iets wat ik graag wil aanpakken.