Lipase

Verteringsenzymen worden gemaakt door je pancreas, en uitgescheiden in je dunne darm voor de vertering van vetten uit voeding. Verteerde vetten kunnen dienen als duurzaam energie, of worden opgeslagen als vetcellen. Een tekort aan lipase enzymes kan je vertering verstoren en nefast zijn bij gewichtsverlies.

Données scientifiques

Gezien enzymes lichaamseigen eiwitten zijn is er geen twijfel over wetenschappelijke evidentie, het is broodnodig voor je vertering.

Idéal pour

Verteringsenzymes zijn eiwitten die in staat zijn je voeding in kleine stukjes te verknippen. Een tekort aan enzymes is één van de meest voorkomende oorzaken van een moeilijke vertering.

Trouvé dans

Enzymes zijn lichaamseigen eiwitten die jouw pancreas of alvleesklier produceert. Zowel externe factoren zoals stress of interne factoren (leaky-gut) kunnen ervoor zorgen dat tekorten zich voordoen.

Avantages

Enzymes helpen bij vet-, koolhydraat en eiwitvertering. Onverteerbare voedselrestjes in je stoelgang, winderigheid en/of een opgeblazen gevoel zijn veel voorkomende oorzaken van enzymatische tekorten.

La science en chiffres