Aflevering 9: de menopause met Dr. Smet en Dr. Aerts

Aflevering 9: de menopause met Dr. Smet en Dr. Aerts

Als we aan menopauze denken, denken we aan "vapeurs". Volgens Dr. Smet & Dr. Aerts zijn er veel meer zaken waar we de aandacht op moeten leggen. Is er nog een steeds een taboe? Wat zijn de oplossingen voor vaginale droogte? Wat gebeurt er met je hormonenhuishouding? In deze aflevering ontdek je het allemaal.

amandine de paepe er ligt meer op je lever dan je denkt

Over founder Amandine De Paepe

Bestseller auteur en voedingswetenschapper Amandine de Paepe genoot een uitgebreide universitaire opleiding. Ze studeerde onder meer biomedische wetenschappen, voedingsleer en behaalde een European master in voedingswetenschappen op de universiteiten te Wageningen (NL), Cork (Ierland), Lund (Zweden) en Parijs (FR). Na haar internationale carrière in de farmaceutische sector, stortte ze zich op medisch voedingsadvies dat ze combineerde met analyses zoals specifieke bloedtesten, DNA- of suikertesten en gepersonaliseerde supplementen. Door de jaren heen maakte Amandine van haar passie haar levenswerk. Vandaag is ze de bezieler achter Insentials, hét Belgische vitaminen & supplementenmerk.

Over Dr. Marijke Aerts

Dokter Marijke Aerts is een gerenommeerd gynaecoloog met jarenlange ervaring in de gezondheidszorg voor vrouwen. Ze heeft een sterke reputatie opgebouwd dankzij haar expertise in voortplantingsgeneeskunde en gynaecologische chirurgie. Dokter Aerts is betrokken bij zowel klinisch werk als wetenschappelijk onderzoek, waarbij ze zich inzet voor het verbeteren van de zorg en behandeling van haar patiënten. Ze was ook één van onze sprekers op ons eerste 360° Menopause Congress.

Over Dr. Dirk Smet

Dr. Dirk Smet is een ervaren gynaecoloog en oprichter van Shinncare, met een uitgesproken focus op de menopauze. Hij werkt bij MOM Gynaecologie en is betrokken bij initiatieven om taboes rond intieme gezondheid te doorbreken. Samen met Dr. Marijke Aerts was hij te gast in een podcast van Amandine Depaepe, waar ze spraken over functionele en regeneratieve behandelingen bij menopauzeklachten. Dr. Smet was ook één van onze gerenommeerde sprekers op het 360° menopause congres van 25 april​.

Ontdek onze podcastvideo's over de aflevering

Ontdek ons eerste 360° menopause congress op 25 april 2024

Op 25 april organiseerden wij een 360° Menopause Congres samen met Shinncare en APhogeschool. Tijdens deze wetenschappelijke bijeenkomst boden we een unieke gelegenheid om inzicht te krijgen in de complexiteit van menopauzale klachten en de diverse behandelingsmogelijkheden. Een verhelderend evenement met topsprekers zoals Evi Hanssen, Dr. Marijke Aerts (Gynaecoplus), Chris Van Gaver (Menofocus, Cura-MC), Kim Smets (Helan), Sandra Bekkari, Prof. Dr. Herman Depypere (UZ Gent), Dr. Griet Spiessens (Anovo Clinic), Vanessa De Bock, Luka Van Leugenhaege (AP Hogeschool), Dr. Dirk Smet (MOM Gynaecologie Beveren-Waas) en meer.